הקשר בין רגשות לא מעובדים מהילדות לבין התמכרות והתנהגויות כפייתיות. המאמר מציע תובנות על עיבוד רגשי לשיפור הבריאות הנפשית והעצמת הביטחון העצמי.
מאמר זה סוקר את מושג הילד הפנימי, ההשפעות שלו על חיינו, וכלים פסיכולוגיים לריפוי ולחיזוק הביטחון והערך העצמי.
תפקידה המכריע של הכנות בתהליך ההחלמה, הדגשת החשיבות של יושר וגילוי לב בהתמודדות עם קשיים ובניית מערכות יחסים בריאות. דוגמאות לחיי היום-יום, בכלים מעשיים לתרגול השקיפות, ובאתגרים העומדים בפני אלו המבקשים לפתח פתיחות אמיתית.
הקשר המורכב בין טראומה להתמכרות. וההשפעות הפיזיולוגיות של טראומה על המוח והגוף, הקשר לפיתוח התמכרויות. ושיטות טיפול מתקדמות, כולל CBT, EMDR, טיפול קבוצתי וגישות אינטגרטיביות, שיכולות לסייע בהפחתת הכאב הרגשי וביציאה ממעגל ההתמכרות.
הכניעה אינה חולשה, אלא אקט של קבלה עצמית ושל פתיחות לקבלת עזרה חיצונית. המאמר מתמקד גם בכיצד ניתן ליישם את רעיון הכניעה בחיי היומיום, באתגרים שנלווים לתהליך, וביתרונות של הכניעה כהעצמה אישית וכנקודת מפנה לחיים חדשים ומשוחררים מהתמכרות.
שילוב שיטת 12 הצעדים עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) מציע גישה הוליסטית לטיפול בהתמכרויות. המאמר מסביר כיצד השילוב בין השיטות מספק כלים לשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות, לצד תמיכה קבוצתית רגשית. בנוסף, מוצגים יתרונות השילוב, טכניקות מעשיות, ואתגרים בשילוב בטיפול פרטני וקבוצתי.
תהליך 12 השלבים, הידוע גם כשיטת 12 הצעדים, נחשב לאחת השיטות המובילות בעולם להתמודדות עם התמכרויות. התוכנית פותחה מתוך צורך דחוף במציאת פתרונות לניהול התמכרויות, והיא משתלבת עם גישות פסיכולוגיות מתקדמות כמו CBT (טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) ו-DBT (טיפול דיאלקטי-התנהגותי). השילוב הזה מאפשר לתוכנית לספק תמיכה לאנשים מכל קצוות החברה, תוך דגש על טיפול רגשי ונפשי עמוק.
שיטת 12 הצעדים היא אחת מהשיטות המובילות בעולם לטיפול בהתמכרויות, אשר הוכיחה את עצמה במשך עשורים רבים. שיטה זו, המבוססת על חיבור לרוחניות והכרה בקשיים אישיים, מעניקה כלים חשובים לשינוי אמיתי בחיי המשתתפים.
תפילת השלווה היא אחד הכלים הרוחניים המרכזיים בשיטת 12 הצעדים, המעניקה כוח, אומץ וחכמה להתמודדות עם אתגרי החיים.
את הילד הפנימי קשה מאוד לגלות, עד כדי כך שהוא הפך לחידה. זוהי חידת החיים שבתוכה נמצאות התשובות לשחרור וחופש מכבליי הסבל.
אנו נמצאים בעידן של התמכרויות מתפרצות מכל הכיוונים-סמים ואלכוהול, מין והימורים, אכילה כפייתית והפרעות אכילה, קניות וחובות, תלות ושליטה במערכות יחסים, ניקוטין ועבודה, ועוד ועוד התמכרויות.
ספרים רבים נכתבו על טראומה, ומחקרים שנעשו על ילדים נשים וגברים שעברו חוויות טראומטיות ופיתחו פוסט טראומה, אך מעט על חופש מהטראומה ופוסט טראומה.